Wiza Studencka

Weź udział w programie Nauka i Praca i korzystaj z możliwości i szans jakie daje Australia.

Wiza Studencka jest doskonałym sposobem na przyjazd do Australii aby nauczyć lub doszlifować język Angielski, zdobyć nowe kwalifikacje lub zmienić sciezkę kariery w jednej z wielu Australiskich szkół oferujących kursy dla studentów miedzynarodowych ( kurs i szkoła muszą miec numer CRICOS). Można spedzić w Australii od kilku miesięcy do kilku lat i poznać kulturę i sam kraj. Dzięki pozwoleniu na pracę można pokryć koszty życia, szkoły i odlożyć na podróże po Australii i Azji. A przedewszytskim przeżyć przygode życia o ktora zmieni wasze podejście do niego na zawsze….

Wiza studencka ma 2 rodzaje

  1. 500 dla osób, które chcą przyjechać uczyć się w Australii
  2. 590 dla osób, które chac przyjechać jako Opiekunowie osób nieletnich

Koszt wizy

AU$550 dla studenta    |   AU$410 dla partnera   |   AU$135 dla dziecka studenta


  • Aplikacje składa sie przez stronę ineternetowa DIBP, na której trzeba zalożyc konto ImmiAccount (dibp.gov.au)
  • Aby złozyć wniosek trzeba opłacic Kurs,otrzymać COE (Confirmation of Enrollemnt) i opłacic wniosek wizowy
  • Aby otrzymać wize trzeba wykupić ubezpieczenie OSHC(Overseas Stduent Helath Cover) w jednej z wyznaczonych przez rząd Australiski firm ubezpieczeniowych np. ALLIANZ www.oshcallianzassistance.com.au NIB nib.com.au BUPA www.bupa.com.au
  • W czasie aplikacji oficer moze zapytać o cel przyjazdu (GTE Genuine Temporary Entry) wykształcenie, zabezpieczenie finansowe, status i historie zatrudnienia, celem przyjazdu nie powinien być pobyt stały w Australii.
  • Wniosek o wizę stduencką można złozyć przebywając na terenie Australii lub poz nią
  • Wiza studencka pozwlala przyjechać do Australi na okres od 1 miesiąca do kilku lat
  • Do Australii można przyjechac od momentu otrzymania wizy (Visa grant Notification)
  • Wiza studencka pozwala na pracę w wymiarze 40h na dwa tygodnie dla studenta w czasie trwania kursu i bez ograniczeń w czasie przerwy/wakacji na kursie lub miedzy kursami . Partner może pracowac tylko 40h na dwa tygodnie bez wzgledu na wkakcje lub przerwy między kursami studenta. W przypadku kiedy student zapisze się na kurs Magisterski partner może pracować na caly etat cały czas.
  • Pozwolenia na prace na wizie studenckiej jest aktywne od momentu ropoczecia wykupionego kursu.
  • Wizę studencką można przedłużyć w Australii na okres nastepnego kursu
  • Z wizy studenckiej można się starac o wizę turystyczną, wize graduate 485, sponsorowaną 457 lub wizę stalego pobytu,

Chciałbyś wiedzieć więcej?

Skontaktuj się z nami. Chętnie udzielimy dodatkowych informacji o kursach.